Terugblik bezoek Pico Bello incl. Masterclass Laura Groen

Op maandag 11 september organiseerden wij in samenwerking met Royal FloraHolland een kwekersbezoek bij Pico Bello Hortensia en een bijbehorende Masterclass met Laura Groen van Maakmeester. Via een actie konden bloemisten dit te gekke dagje uit winnen en wat was het geslaagd! We blikken met je terug op die ene dag.

11:00 uur : Ontvangst + rondleiding bij Pico Bello Hortensia

Rond de klok van 11:00 uur kwamen de bloemisten binnendruppelen bij Pico Bello Hortensia in Bleiswijk. Na een bakkie koffie en een gezellig praatje maakte eigenaar Paul Kouwenhoven zich klaar voor de rondleiding.

Kweker Paul weet met zijn enthousiaste manier van vertellen indruk te maken op alle genodigden. Hij vertelde over het gehele kweekproces van de hortensia en de manier waarop Pico Bello te werk gaat. September is dé tijd van de doorgekleurde Hortensia’s en ook deze zagen we in vele gedaantes terug in de kas. Van prachtig bordeaux rood tot magisch donkerpaars!

12:30 uur: Lunch

Van al die interessante informatie en het lopen door de best wel warme kas krijg je trek. Lunchtijd! Tijd om bij te komen in een koelere ruimte, de kantine. Er stonden diverse belegde broodjes klaar en heerlijke smoothies. Jammie! Ondertussen maakte Laura Groen zich klaar voor de Masterclass.

13:00 uur: Masterclass Laura Groen

Nadat alle buikjes vol waren gegeten en iedereen was uitgekletst, was het de hoogste tijd voor de Masterclass met Laura Groen. Zij schept onder de bedrijfsnaam Maakmeester allerlei kunst, in welke vorm dan ook. In dit geval een kunstwerk met bloemen met als pronkstuk de hortensia.

Laura vertelde hoe je een prachtige combinatie kan maken van een plukboeket en een parallel boeket. Hiervoor gebruikte ze schitterende luxe bloemen en natuurlijk hortensia’s van Pico Bello. De bloemisten mochten hierna zelf aan de gang en maakten ieder een fraai en uniek boeket.

14:30 uur: Say cheese!

De prachtige boeketten werden ingebonden en hoe leuk is het om de creatieve kunstwerken vast te leggen. Alle bloemisten gingen midden in de bloemenkas op de foto met hun zelfgemaakte boeket. Say cheese!

Wat was het een informatieve en inspirerende dag! Wij willen Royal FloraHolland en Pico Bello Hortensia ontzettend bedanken voor de medewerking. Wie weet tot de volgende keer!