Verslag Meet & Greet Montana Lisianthus & Opti-Flor

Hoe leuk is het om een kijkje te nemen bij kwekers in de kas? Afgelopen maandag 18 september organiseerden wij wederom een fantastische Bloomer Meet & Greet. Met een gezellige groep bloemisten gingen we op bezoek bij kwekers Montana Lisianthus en Opti-Flor en kwamen we alles te weten over de achtergrond en het groeiproces van de kleurrijke producten. We blikken graag met je terug!

9:30 : Ontvangst bij Bloomer

Waar wij nog maar net de vers gekochte koeken van de bakker op etagères hadden neergelegd, kwamen de eerste bloemisten al de hoek om kijken. Met een cappuccino in de ene hand en een knots van een koek in de andere maakten we kennis met nieuwe gezichten en zagen we ook goede bekenden terug. Heel fijn om op persoonlijke wijze elkaar bij te praten!

10:00 : Rondleiding bij Bloomer

We splitsten op in 2 groepen en begonnen de rondleiding bij Bloomer onder leiding van allesweters Youri en Sari. Op het inkoopkantoor vertelden onze inkopers op welke manier zij voor een gevarieerd totaalassortiment zorgen. Op de logistieke werkvloer werd laten zien hoe de ingekochte producten bij ons binnenkomen en uiteraard werden de koelcellen niet overgeslagen waar we ons assortiment bewaren om de hoge kwaliteit te waarborgen. De nieuwe verdiepingsvloer met een breed assortiment aan droogbloemen en zijde bloemen maakte veel indruk, waarna men in onze inspiratieruimte deze producten beter konden bekijken, voelen en ruiken.

11:00 : Montana Lisianthus

Rond de klok van 11 uur arriveerden we bij Montana Lisianthus in Poeldijk. Hier werden we enthousiast ontvangen door eigenaresse Corine van Holst. Klaar voor de warme kas? Let’s go! De roldeur ging omhoog en we liepen een enorme kas van 4 hectare tegemoet met de allermooiste Lisianthus. Deze sprookjesachtige bloem staat bekend om haar rijke bloei, zeer lange houdbaarheid en komt in de meest uiteenlopende kleuren.

Montana Lisianthus produceert meer dan 30 soorten Eustoma’s, welke groeien onder ideale omstandigheden. Dat is onder meer bij een constante temperatuur van 26 graden Celsius en onder een roze hemel van gigantisch veel roze LED-lampen. Corine vertelt alles over het teeltproces en showt ons haar fraaie en sierlijke assortiment. Onder meer de lieflijke Botanic Pink, de betoverende Bohemian Choco en de magische Blue Chateau waren de sierlijke modellen van de aanwezige camera’s. Zó mooi!

12:30 : Lunch

Na de rondleiding in de kas was het tijd om onze knorrende maagjes te vullen. Lunch-time! En laat dat bij Montana Lisianthus nu altijd supergoed en uitgebreid geregeld te zijn. De tafels waren volop gedekt met allerlei lekkers, zoals diverse soorten broodjes, luxe beleg en zelfs soep en cake behoorden tot de opties. Alles was tot in de puntjes goed verzorgd!

Na de smakelijke lunch bedankten we Corine en kregen alle bloemisten een goed gevulde goodiebag mee. Op naar de volgende kweker!

13:15 : Opti-Flor

Bij Opti-Flor had iedereen een eigen wauw-momentje bij binnenkomst. De ontvangsthal, met een lichtinval waar je ‘u’ tegen zegt, is namelijk schitterend aangekleed met de allermooiste witte orchideeën. Een goede eerste indruk dus, waarna er nog velen volgden…

Na het welkomstpraatje nam Mathieu ons mee naar hun bijzondere inspiratieruimte. Hier werden alle 7 orchidee collecties op een unieke manier gepresenteerd. Elke collectie heeft een eigen verhaal, beleving en uitstraling, maar één ding is duidelijk. Elke orchidee van Opti-Flor heeft de wow-factor! Ze stralen luxe uit, bloeien uitzonderlijk mooi en lang, zijn er talrijke kleuren en komen in bijzondere vormen. Een echte sfeermaker en blikvanger voor elk interieur.

Na het inspirerende verhaal te hebben aangehoord en 100 foto’s verder mochten we een kijkje nemen op de logistieke werkvloer. Volgens een geheel geautomatiseerd systeem werden de planten gemerkt, gehoest en gesorteerd voor verkoop. Erg interessant om te zien!

15:00 : Einde

Na de rondleiding kreeg de groep wederom een goodiebag met een orchidee mee als bedankje voor hun komst. Tijd om afscheid te nemen. Het was een gezellige en inspirerende dag en hopen dat jij er enorm van hebt genoten. Hopelijk tot een volgende keer!

Wij willen Montana Lisianthus en Opti-Flor ontzettend bedanken voor het mede mogelijk maken van deze Bloomer Meet & Greet!