Farm Direct & Bloomer
a match made in heaven

Wij van Bloomer willen, net als Farm Direct, eigenlijk maar één ding; de perfecte levering!
Daarom hebben wij elkaar gevonden!

Ecuador, waarom Ecuador?

Ecuador is door het speciale klimaat uitermate geschikt voor het kweken van hoogwaardige rozen. Met het Andesgebergte en extreem hoge vulkanen heeft Ecuador zeer vruchtbare grond. Omdat de rozenplantages zich op een hoogte van meer dan 3.200 meter boven zeeniveau bevinden, en vanwege hun locatie op de evenaar, is de afstand tussen de zon en de aarde kort en zorgt ze voor een hoge lichtintensiteit.

Foto’s door Farm Direct: Honderden nieuwe rozen in testkas en de omgeving waar deze gekweekt worden

Het is elke dag 12 uur donker en 12 uur licht. De temperaturen dalen ’s nachts, waardoor de rozen langzamer maar intensiever groeien. Deze punten zorgen ervoor dat rozen uit Ecuador meer intense kleuren hebben. En ook grotere koppen en dikkere stelen hebben natuurlijk. Omdat ze langzaam groeien, bloeien ze ook langzamer uit. Ze gaan dus langer mee op de vaas. Soms wel tot drie weken!

Mede omdat er altijd een lenteklimaat is – Ecuador kent geen seizoenen – kan Farm Direct het hele jaar continue kwaliteit en variaties (meer dan 250) bieden.

Heel veel kwekerijen in Ecuador

Er zijn alleen al meer dan 300 verschillende rozenkwekerijen in Ecuador. De meeste van deze kwekerijen hebben veel verschillende soorten staan. De afgelopen 8 jaar hebben we een selectie kunnen maken van een vijftig-tal kwekerijen waarmee we vaak samenwerken. Nu kopen we natuurlijk niet elke week in bij 50 verschillende farms. Wij proberen jouw rozen te kiezen bij dié farm, die op dat moment de beste kwaliteit heeft; de grootste bloemknoppen, de beste stelen, het mooiste blad.

Zo weet je dat via Farm Direct jouw rozen altijd de hoogst mogelijke kwaliteit hebben van dat moment!

Een greep uit het assortiment

Farm Direct als inkooporganisatie

Omdat Farm Direct geen belangen of inkoop verplichtingen heeft met kwekers en totaal onafhankelijk is van wie dan ook, hoeft Farm Direct niet te kopen. Dat klinkt misschien raar, maar zo is het wel. Farm Direct koopt alleen die soorten in, die op dat moment van de beste kwaliteit zijn.

Farm Direct ziet zichzelf dan ook meer als inkooporganisatie in plaats van als een handelsbedrijf.

Gebrand op de perfecte levering

Een perfecte levering van de rozen in je bloemenwinkel is het uiteindelijke doel. De Ecuador-roos is een kostbaar product. Wanneer je goedkope rozen uit Ecuador tegenkomt, is er waarschijnlijk iets mis mee (oud of afkeur). Omdat ze kostbaar zijn, waarom dan niet gelijk zorgen dat je de beste krijgt? Samen met Bloomer zorgen wij, Pim, Jan, Bas en Willem, daarvoor. Wij vormen een hecht team. Wij zijn die specialisten die elke dag van vroeg in de ochtend voor jouw rozen in de weer zijn om alles zo goed mogelijk te regelen. Zoals jij het wilt. Maar wel in de allerhoogste kwaliteit. Daar staan wij voor.

Met Willem met roots in Ecuador, met Bas met alle veilingexpertise, met Jan die de bloemist door en door kent, en met Pim, onze frisse nieuwe accountmanager, geloven wij dat je bij Farm Direct beste rozen uit Ecuador kan vinden.