LOVA, Life On Lava

LOVA, Life On Lava is een natuurlijke plant die groeit op vulkanisch lava. Een hele bijzondere combinatie, waarbij de wortels van de plant het lava omarmen en het zwarte steen tegelijkertijd vocht en voeding geven. Een tikkeltje vreemd, maar ontzettend uniek!

Een plant op lava? Zo werkt het!

Je kan het je bijna niet voorstellen, maar honderden jaren geleden behoorden vulkanen tot het straatbeeld. De lava die ooit met een hitte van 700 graden Celcius door de grond stroomde, wordt nu omarmt middels een schitterend plantje. Het bijzondere is dat er geen aarde of pot om de plant heen zit. De wortels hechten zich op een natuurlijke manier op de brok lavasteen. Dit stukje poreuze steen geeft dus niet alleen houvast, maar bevat natuurlijke mineralen om vocht en voeding aan de plant te geven.

De diepzwarte lavasteen staat in een laag sierbakje, waar altijd water in moet staan. Op deze manier kan de lava de plant levende houden.

LOVA, een uniek concept

LOVA, Life On Lava omvat diverse groene kamerplanten die gekweekt worden op lava. Dit unieke concept komt oorspronkelijk uit Australië en Kwekerij Zeurniet heeft in 2018 de omslag gemaakt om het product verder te ontwikkelen en op de markt te brengen. Na vele proeven heeft de kweker een selectie gemaakt van plantsoorten die uitstekend groeien op lavastenen. Na de kweek van de unieke combinatie duurt het minimaal een half jaar voordat het product geschikt is voor de verkoop.

LOVA soorten

Welke plantensoorten groeien goed op lava? Deze producten zijn inmiddels jaarrond beschikbaar:

  • Lova Asplenium
  • Lova Davallia
  • Lova Diversifolium
  • Lova Microsorum
  • Lova Platycerium
  • Lova Punctatum
  • Lova Schefflera

Kan je niet kiezen? Dan bieden we in de Bloomer webshop ook nog een LOVA mix aan met 4 planten.

LOVA verzorging

Een LOVA, Life On Lava plant is heel makkelijk te verzorgen. Vul het sierbakje tot 2/3e van de hoogte en zorg ervoor dat er altijd een bodempje water in zit. Wanneer de plant het nodig heeft, haalt deze zelf het water op via de lavasteen. Geef bij voorkeur regenwater. Waarom? Omdat leidingwater vaak kalk bevat, waardoor de lavasteen wit kan uitslaan. Plantenvoeding is niet nodig, want er zit voldoende voeding in de steen. Zorg ervoor dat de LOVA plant op een lichte plek staat, maar voorkom direct zonlicht.