Op bezoek bij de kweker: Villa Gerbera

Bedrijf: Villa Gerbera
Gevestigd in: Honselersdijk
Opgericht in: 2004
Grootte kas: 3.4 hectare
Staat bekend om: Gerbera

Ze zijn kleurrijk, fris, gezellig en je wordt er écht altijd vrolijk van. De Gerbera is een bloem die ontzettend veelzijdig is in kleur, vorm en grootte. Een waar spektakel die een brede glimlach op iedereens gezicht tovert. De Gerbera is en blijft hot! Villa Gerbera is een kwekerij waar ze met enorm veel passie deze blije bloemen telen. Wij nemen een kijkje achter de schermen. Kijk en lees je mee?

Over Villa Gerbera

André Zuidgeest heeft Villa Gerbera in 2004 opgericht. Zoons Mike en Dean kregen de bloemenpassie met de paplepel ingegoten en zijn inmiddels volop werkzaam binnen het familiebedrijf. De drie heren specialiseren zich op de grootbloemige Gerbera. Ook telen ze spidersoorten en met een gevulde bloemvorm (powerball).

Assortiment Gerbera’s

Villa Gerbera kweekt een heleboel kleurrijke knapperds. Het rijke assortiment telt maar liefst 44 verschillende soorten. Dit zijn ze:

Teeltproces

Een Gerbera plant geeft per jaar gemiddeld zo’n 80 Gerbera bloemen. Ze zijn rijp genoeg wanneer de gele ring met draden zichtbaar is. Daarna worden ze door de medewerkers van Villa Gerbera met de hand geplukt en voeren zij meteen de eerste kwaliteitscheck uit. Vervolgens gaat de oogst naar de verpakkingsruimte, waarbij de tweede kwaliteitscheck wordt gedaan. Na het verpakken zijn de Gerbera’s klaar voor transport.

Duurzaamheid

Bij Villa Gerbera is het bedrijf gericht op zo duurzaam mogelijk teeltproces om kwalitatief gezien een zeer hoog product te leveren. Zo wordt al het water dat wordt gebruikt, weer 100% hergebruikt binnen de organisatie. Het bedrijf wekt zelf energie op en maakt gebruik van alle bronnen die daarbij vrijkomen: CO2, warmte en elektriciteit.

Herkomst Gerbera

Gerbera’s komen oorspronkelijk uit exotische landen als Azië, Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en Tasmanië. Het was de Leidse botanicus Gronovios die in 1737 de Gerbera ontdekt en deze vernoemd naar zijn Duitse collega Traugott Gerber. Plak er een ‘a’ achter en je hebt… Juist!

Kenmerken Gerbera

De Gerbera herken je aan de stevige, behaarde en bladloze steel met bovenop een kleurrijke bloem met duidelijke lijnen. Door haar decoratieve kracht is ze prachtig in een regenboogboeket van enkel Gerbera’s, maar is ze mede dé vrolijke noot in een gemengd arrangement. Ook in een losstaand hip vaasje is de bloem een ware blikvanger. Welke je ook kiest, de Gerbera maakt iedereens dag weer een stukje vrolijker!

Assortiment Gerbera’s

In onze webshop vind je dagelijks de meest verrassende soorten Gerbera’s. Ben je toch op zoek naar een specifiek product of bijv. een groot aantal? Neem dan contact met ons op en wij gaan het voor je regelen!