Na het slechte weer van de afgelopen dagen, vonden wij het wel tijd om het voorjaarsgevoel een beetje in huis te halen. Dit keer heeft Saskia een prachtig boeket gemaakt van een selectie witte bloemen. Deze witte kleur brengt een mooie overgang van het winterse wit naar het frisse wit van het voorjaar. De bloemenkalender staat deze periode ook in het teken van voorjaarsbloemen, waardoor je erg veel kanten op kunt.
Saskia heeft de volgende bloemen gebruikt voor het boeket:
Ranonkel Cloni Firenze
De Ranonkel is met haar vrolijke kleuren de ultieme voorjaarsbloem. Ze dankt haar naam (officieel Ranunculus) aan het Latijnse woord voor kikkertje. Dit omdat de Ranonkel van nature voorkomt in drassige gebieden. De Firenze is prachtig wit van kleur en heeft een groen hart. Dit hart wordt tijdens het bloeien steeds beter zichtbaar.
Gypsophila Xlence
De Gypsophila, in de volksmond ook wel gipskruid genoemd, komt oorspronkelijk uit Europa en Azië. Deze vrolijke bloem is verkrijgbaar in verschillende kleuren, van wit tot lichtroze. Veel mensen vinden deze bloem wat ouderwets, maar gecombineerd met wat speelse bloemen en takken geeft het een leuk effect aan een boeket.
Ornithogalum Thyrsoides White Star
De Ornithogalum komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa en Zuid- Afrika. Ook deze bloem is er in veel verschillende soorten. Deze Thyrsoides White Star is groen van kleur en piramidevormig en krijgt tijdens het bloeien elegante witte bloemen. Saskia heeft aan ons boeket een paar mooie stelen toegevoegd, wat zorgt voor een leuk en fris effect.
Allium Neopolitanum
Deze sierlijke witte bloem wordt ook wel het ‘bruidsuitje’ of ‘bruidsbloem’ genoemd. Dit komt doordat deze Allium (wat ‘look’ betekent) officieel onder de categorie sieruitjes valt. Aan iedere steel zitten meerdere groene knopjes. Deze zien er al ontzettend leuk uit, maar als ze gaan bloeien ontstaan er prachtige witte bloemetjes. Deze Allium geeft een mooi speels effect aan ons boeket.
Kersenbloesem takken
Saskia heeft deze keer gekozen voor het toevoegen van kersenbloesem takken aan ons boeket. Deze takken geven het boeket net die stoere uitstraling en steken leuk af tegen de witte bloemen. De groenige knopjes die aan de takken zitten, geven het nog meer het voorjaarsgevoel.
Als Saskia de vaas heeft gevuld met water en bloemenvoedsel, begint ze met het samenstellen van het boeket. Ze maakt eerst een basis van takjes Gypsophila die ze stuk voor stuk in de vaas steekt zodat ze elkaar goed overlappen. ‘Doordat Gyps een beetje in elkaar klit is dit een goede basis’, vertelt Saskia. ‘Hierdoor blijven de overige bloemen wat steviger staan zodat ze niet direct omvallen.’ Als het ‘bedje’ van Gyps klaar is, gaat ze verder met de kersenbloesem takken. Ze knipt een aantal takken (+/- 10 stuks) in ongeveer dezelfde lengte. Deze steekt ze verspreid in de vaas, zodat ze een beetje aan de buitenkant van het boeket komen te zitten. Daarna zijn de Ornithogalum en de Ranonkels aan de beurt. Ze knipt deze in verschillende lengtes. Hierdoor creëer je net dat beetje extra leven in het boeket. ‘Het is belangrijk er goed op te letten dat je de Ornithogalum de ruimte geeft. Deze gaat nog flink bloeien en de bloemen hebben daar wel wat ruimte voor nodig,’ vertelt Saskia. Als ze de laatste Ranonkel in de vaas heeft gestoken, is als laatste de Allium aan de beurt. Deze laat ze expres boven de Ranonkels en de Ornithogalum uitsteken.
‘Het zijn immers maar kleine bloemetjes en anders verdwijnen ze zo tussen het geheel,’vertelt Saskia. ‘Zo komen ze toch mooi tot hun recht.’ Na een tijdje staat ook de laatste Allium in de vaas en is het boeket klaar. Het is weer een prachtig geheel geworden. ‘Het is toch weer heel anders geworden dan ik had verwacht,’ vertelt Saskia.’ Maar dat is juist het leuke, je hebt een idee in je hoofd en terwijl je bezig bent bedenk je weer nieuwe dingen om het nog leuker te maken. Zo is het eindresultaat altijd weer een leuke verrassing.’
Al deze prachtige voorjaarsbloemen zijn uiteraard te verkrijgen in onze webshop!