Verslag Meet & Greet SK Roses en Holstein Flowers

Waar we vorige week ook al een Meet & Greet organiseerden, deden we het maandag 25 september gewoon nog een keer. Dit keer namen we een gezellige groep bloemisten mee naar kwekers SK Roses en Holstein Flowers. Hoe de bloemrijke dag precies verliep gaan we je nu vertellen!

9:30 : Ontvangst en rondleiding bij Bloomer

Een hele goedemorgen! Rond de klok van 9:30 mochten wij de aangemelde bloemisten ontvangen in de kantine van Bloomer. Hier stond de geur van verse koffie en koeken van de bakker hen op te wachten. Dat konden de bloemenliefhebbers goed gebruiken na een lange autorit vanuit het oosten van het land.

Na gezellig gekletst te hebben, werd iedereen door Cor welkom geheten. Sari leidde vervolgens de rondleiding bij Bloomer. Hoe komen de bloemen bij ons binnen, waar worden de producten bewaard en via welke methode worden de bloemen ingepakt in BloomerBoxen? Sari knows it all! En jullie nu ook. Na een kijkje op de logistieke werkvloer kreeg de groep ook de nieuwe verdiepingsvloer, de kantoren en de inspiratieruimte met zijde bloemen te zien. En toen? Toen was het alweer tijd om te gaan naar de eerste kweker.

11:00 : SK Roses

Om 11:00 stapten we in de auto en reden we van het FloraHolland terrein naar De Lier. Zo’n 5 minuten later stapten we uit bij SK Roses, een echt familiebedrijf met hoogkwalitatieve Avalanche rozen als teeltspecialiteit. SK Roses bestaat uit drie locaties en op jaarbasis worden er meer dan 30 miljoen rozenstelen geproduceerd. Broers Marc, Bas en Tom Koene voeren op dit moment de operationele leiding in het bedrijf.

En hoe wordt de allerbeste roos dan geteeld? Marc legt ons uit dat dit onder optimale omstandigheden gebeurd. Zo krijgen de rozenstruiken 18 uur per dag licht en staan ze de overige 4 uur in het donker. Medewerkers duiken elke dag de rijen met struiken in en knippen de rijpste rozen af met een hoge, volle en prachtige bloemknop en een stevige steel. Eenmaal op de vaas bloeit deze open tot een overweldigende roos!

Bij SK Roses worden de processen continue geoptimaliseerd, wordt er maatwerk geleverd en ligt de focus op verdere verduurzaming van het bedrijf. Het nieuwste doel? Voor 2025 emissieloos telen. Met het doorzettingsvermogen en de grote visie van de drie broers moet dat zeker gaan lukken!

13:00 : Lunch time

Na een rondleiding door het gehele bedrijf was het tijd voor een welverdiende pauze. In de kantine van SK Roses lagen rijkelijk belegde broodjes klaar en was het smikkelen en smullen geblazen. En daarna? Op naar de volgende kweker!

13:30 : Holstein Flowers

Bij Holstein Flowers werden we vriendelijk ontvangen door Paul van Holstein. De kweker is alweer de derde generatie die aan het roer van het bedrijf staat. Met bijna 11 hectare aan grond, verdeeld over onze twee locaties, is Holstein uitgegroeid tot één van de grootste gerberakwekers ter wereld.

De onderneming biedt een breed assortiment van wel 140 gerberasoorten. Dat wilden we maar wat graag real life zien. De gehele groep kreeg een mooi, wit pak aan. Ja, wat hebben we hierom gelachen! Echter zijn deze Teletubbie-pakken erg belangrijk om virussen en bacteriën buiten de kas te houden. Na enkele selfies en gekke dansjes in onze nieuwste outfit liepen we de kas in. Hier keken we onze ogen uit. Wauw, dit is pas een enorme bloemenzee aan gekleurde gerbera’s! Van de bekende klassieke germini’s en grootbloemige gerbera’s tot exclusieve pareltjes, zoals de bolvormige Gerponi, sprieterige Gerspider en piepkleine Germicro. Met regelmaat kwam er een trein van vers gesneden gerbera’s langs, klaar voor verkoop!

Paul weet ons alles te vertellen over het bijzondere teeltproces en de veredeling van de kleurrijke producten. Zo ontstaat 85% van de nieuwe soorten uit eigen veredeling, waarna ze uitvoerig worden getest op houdbaarheid, kleur, stevigheid en vorm. Want alleen de allerbeste gerberarassen verdienen een plekje in de collectie van Holstein Flowers.

15:00 : Einde

Na de indrukwekkende rondleiding mochten de pakken uit en was het einde van de Meet & Greet daar. Er zit een uniek verhaal achter de bloem die de consument bij jou in de bloemenwinkel koopt en daarom is het extra belangrijk dat jij als bloemist deze kennis kunt overdragen. We hopen dat jij een leerzaam en inspirerend dagje uit hebt beleefd en willen je ontzettend bedanken voor je komst. Hopelijk tot een volgende keer!

Ook willen wij SK Roses en Holstein Flowers bedanken voor het mede mogelijk maken van deze Bloomer Meet & Greet.

De volgende Meet & Greet…

In de toekomst organiseren wij vaker Meet & Greet bij kwekers. Wil jij hier een keertje bij aanwezig zijn? Dat kan! Geef jouw interesse aan ons door via een mailtje naar [email protected]. We houden je dan op de hoogte van de eerst volgende Meet & Greet.