Duurzaamheid

Duurzaamheid in het algemeen

Duurzaamheid, het is een term die je overal hoort. Maar waarom is het eigenlijk belangrijk? Wij, als duurzame organisatie, nemen je graag mee in de term Duurzaamheid.

Afgelopen decennia wordt de impact van de mens op de aarde steeds meer voelbaar.
Het klimaat verandert en dit zorgt voor extreme weersomstandigheden: Droogte, overstromingen, stormen, dieren sterven uit en de biodiversiteit neemt af. Denk bijvoorbeeld aan de overstromingen in Limburg en Noord-Brabant afgelopen zomer (zomer van 2021). Dat zijn verschrikkelijke omstandigheden, waarvan je hoopt het nooit mee te maken. Helaas komt het steeds vaker voor.

Duurzaamheid

Het heeft allemaal te maken met de temperatuurstijging op de aarde. Als er niks wordt gedaan dan zal er aan het einde van de 21e eeuw een temperatuurstijging zijn van 4 graden. De gevolgen zijn heftig en zorgwekkend. Eigenlijk iets waar je helemaal niet aan wilt denken.. maar als we er niet aan denken gaat het toch echt gebeuren.

Duurzaamheid

Daarom is het cruciaal dat we actie ondernemen. Voor onszelf, maar ook voor de generaties na ons. Elke bijdrage van een ieder heeft al impact. Je kan actie ondernemen als individu maar ook met jouw onderneming. Dat noemen we dan duurzaam ondernemen.

Bij duurzaam ondernemen kijk je naar welk effect je als onderneming hebt op de omgeving en hoe je bewust invulling kan geven aan je maatschappelijke rol. Je kan hierbij denken aan de bekende 3 P’s: People, Planet en Profit.

Je kan duurzaam zijn op verschillende onderwerpen:

Vervoer

Productie

Afval scheiden

Huisvestiging

Inkoop

Energie

In onze volgende blog over duurzaamheid nemen je mee in het verhaal waarom wij, Bloomer, duurzaamheid zo belangrijk vinden.

2024-05-16T09:18:18+02:00