Duurzaamheid

Welke duurzame stappen kan je
makkelijk nemen als bloemist?

Het is voor iedere bloemist wel duidelijk dat duurzaamheid een belangrijk onderwerp is. Dat hebben wij uitgelegd in onze vorige blogs over duurzaamheid. Heb je deze nog niet gelezen? Lees ze dan hier:

Wil jij een start maken om duurzamer te werken?
Heel goed bezig!

Maar waar moet je beginnen? De gedachte dat jij een start wilt maken is al een stap in de goede richting. Je kan met kleine aanpassingen al heel ver komen. Wat sowieso heel belangrijk is, is om te kijken wat bij jou als persoon past. Dat maakt het voor jou makkelijker om de eerste stappen te maken.

We geven je een aantal tips om mee te beginnen:

 1. Inkopen van duurzame bloemen
  Maak een verandering door het kopen van duurzame bloemen bij jouw bloemengroothandel.
  Let hierbij op de volgende keurmerken: MPS-A, MPS-A+, On the Way to Planet Proof, Biologisch/EKO, Max Havelaar/Fair Trade, Kenya Flower Council, EHPEA, Florverde Sustainable Flowers.
 1. Afval scheiden
  Dit is per gemeente bepaald. Te denken valt aan: Karton/papier, groenafval, kunststoffen, glas, restafval en gevaarlijk afval.
 1. Energie zuinige lampen
  Jouw huidige lampen vervangen door energiezuinige lampen. Daar onder vallen: Spaarlampen met label A, HF-TL-buizen en LED-verlichting.
 1. Thermostaat optimaliseren
  Zorg ervoor dat de thermostaat niet aan staat buiten werktijden. Let op: zodra de temperatuur in jouw winkel zakt tot 15 graden, dan is het milieubelastender om de ruimte weer te verwarmen tot de gewenste temperatuur.
 1. Samenwerken met een duurzame leverancier
  Hé, dat is Bloomer! 😉
 1. Schoonmaakmiddelen met keurmerk
  Vervang je normale schoonmaakmiddelen door schoonmaakmiddelen met het keurmerk EU Ecolabel of Nordic Swan Ecolabel.
 1. De auto laten staan
  Stap jij automatisch in de auto als je een boodschapje gaat doen? Denk dan vanaf nu na of het wel echt nodig is, zeker gezien de brandstofprijzen behoorlijk hoog zijn… Pak lekker de fiets of ga carpoolen! Dan zijn niet alleen wij bezig met het reduceren van de CO2-uitstoot, maar ook jij. Dat vinden wij fijn =)

Zie jij het helemaal zitten? En wil je echt stappen maken? Dan supporten we jou om je aan te sluiten bij de Barometer Duurzame Bloemist. Je moet dan gaan kijken naar het inkooppercentage aan duurzame bloemen. Minimaal 15, 30 of 50 procent voor respectievelijk de bronzen, zilveren of gouden status. Het inkooppercentage vormt de ruggengraat van de Barometer. Dus daarmee heb je als bloemist meteen al een flinke stap gemaakt.

Wil je meer over weten dan verwijzen we je graag door naar de website van de Barometer Duurzame Bloemist en SMK

Direct aan de slag?

Bestel dan in onze bloemenshop duurzame bloemen uit het brede assortiment. We leveren deze dan op maandag-, woensdag- of vrijdagnacht bij j0u in de winkel. We leveren 3 nachten per week om onze eigen duurzaamheidsvisie na te streven. Zo ben jij ook nog eens extra milieubewust bezig. GOED BEZIG!

Duurzame bloemist aan het woord

Een keer in de maand vertellen duurzame bloemisten hun verhaal over hun duurzaamheidsavontuur. Door hun verhaal te vertellen willen zij jou helpen om ook duurzame stappen te ondernemen. Hoe fijn is dat! Houd het in de gaten op onze Instagram en de website.

Duurzame bloemisten aan het woord

Vanaf april beschikbaar

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de BloomerPost en blijf op de hoogte van onze acties, de mooiste exclusieve bloemen, handige tips en andere Bloomer nieuwtjes!

Nog geen eigen account?

Heb je nog geen Bloomer account? Ben je een bloemist of stylist, vraag hem dan snel aan. Let op: wij verstrekken geen automatische accounts. Je krijgt eerst een telefoontje van ons, we maken kort telefonisch kennis en leggen ons concept even uit en versturen daarna de inloggegevens.

Account aanvragen
Account aanvragen
2022-03-15T09:03:56+01:00