Koffie bars & Green Design

Groen heeft een ongekend positieve en vitale uitwerking op mensen

Gastblog door Ramon Bentvelzen

Ramon is parttime werkzaam bij Bloomer, samen met Paul werkt hij aan onze plantenshop. Het assortiment en de sourcing van de meest unieke planten. Daarnaast werkt hij met zijn Plant Atelier voor bedrijven, waarbij hij kantoren en grote project voorziet van de meest te gekke groene werkplekken. Deze keer schrijft hij over Koffie en planten.

Koffie bars & Green Design

Dat groen een positieve en vitale uitwerking op mensen heeft is bij veel mensen wel bekend. Daarnaast heeft groen nog veel meer aantrekkingskracht dan alleen deze eigenschappen.
Met de juiste groene planten kan je een interieur van je zaak niet alleen versterken maar ook een gezonde dosis ‘design uit het wild’ meegeven. Dat hebben de hippe koffie gasten natuurlijk ook al ontdekt.

Zuid Afrikaanse koffie bar

Foto door Ramon Bentvelzen

Afgelopen jaar was ik in Los Angeles waar net als in Nederland de koffietentjes en branderijen in een rap tempo het straatbeeld bepalen. Maar ook tijdens mijn reis van Zuid-Afrika merkte ik op dat deze koffie cultuur in combinatie met groen interieur helemaal AAN is!

Supertof om dan ook daar al deze groene oase aan (hang)planten tegen te komen. En uiteraard ook gelijk een heerlijke Cappuccino te bestellen.

Coffea Arabica

Een groene pot koffie

Een plant waar je je bed voor uit komt en die de überhippe barista in je naar boven haalt. Zelf zetten wordt zelf plukken, drogen, roosteren, malen en zetten. Weg met de cups of pads! Tijd voor een lekker plantenbakkie. Je plaatst de Coffea arabica naast je espressoapparaat. Of gewoon in de vensterbank, want hij mag gezien worden. Of op je koffieplantage, net zoals ze in Ethiopië doen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de BloomerPost en blijf op de hoogte van onze acties, de mooiste exclusieve bloemen, handige tips en andere Bloomer nieuwtjes!