Ranonkels, Bouvardia’ s en Hyacinten. Krijg jij bij het horen van deze woorden ook al het echte lentegevoel? Wij wel! Deze week heeft Saskia weer een mooie selectie lentebloemen uitgezocht voor ons boeket. Deze heerlijke tijd van het jaar moet natuurlijk goed gevierd worden en met dit vrolijke boeket kom je zeker weten helemaal in de feeststemming!

Saskia heeft de volgende bloemen geselecteerd.

Astilbe Else Schluck
De Astilbe, vanwege haar vorm ook wel de Pluimspirea genoemd komt oorspronkelijk uit Azië. Deze bijzondere bloem werd in Europa geïntroduceerd door de botanicus Ernest Henry Wilson, die zaden had meegenomen uit China. De Astilbe is in vele kleuren te verkrijgen zoals wit, roze en paars. De Else Schluck is donker roze/ rood van kleur en past mooi bij de lichtroze bloemen in ons boeket.

Bouvardia Royal Two T Pi
Deze vrolijke bloem komt oorspronkelijk uit Midden- Amerika (Mexico). Ze dankt haar naam aan Charles Bouvard. Hij was de lijfarts van Lodewijk XIII en het hoofd van de Jardin du Roi, een botanische tuin in Parijs. De Bouvardia wordt zowel als snijbloem en  potplant gehouden. Door haar grote variëteit aan kleuren is de Bouvardia zeer populair voor gebruik in boeketten. Saskia heeft voor ons boeket deze prachtige witte variant uitgekozen met een roze hart.

Hyacint Pink Surprise
Deze stralende bloem is bij iedereen wel bekend. Haar verscheidenheid aan kleuren maakt haar bij velen de favoriete lentebloem. De Hyacint kwam rond het einde van 1500 naar Europa vanuit Turkije. Toentertijd waren ze erg duur waardoor alleen de rijken zich deze bloemen konden veroorloven. Tegenwoordig is dat gelukkig wel anders en kan iedereen van deze prachtige bloem genieten.   Sommigen mensen vinden Hyacinten te sterk ruiken, maar er zijn ook varianten die weinig tot niet geuren. Het leuke aan de Hyacint is dat ze in bijna alle kleuren van de regenboog te verkrijgen zijn:  zo is er voor ieder wat wils. Saskia heeft voor ons boeket deze mooie roze uitgekozen.

Ranonkel Cloni Hanoy
De Ranonkel is toch wel de ultieme lentebloem. Met haar prachtige kleuren fleurt ze elk boeket helemaal op. Ze worden in het najaar geplant en vanaf het voorjaar zijn ze klaar om geoogst te worden.  Ranonkels worden in veel verschillende landen gekweekt, waaronder ook in Nederland. Deze Hanoy is mooi lichtroze van kleur en zorgt voor een zachte tint naast de felle kleuren in ons boeket.

Viburnum Roseum
Saskia heeft er ook deze week weer voor gekozen om met de Viburnum aan de slag te gaan. Het is één van haar favoriete groen producten om mee te werken, omdat je er zoveel kanten mee op kunt. De speelse groene bollen staan ook in dit boeket weer erg leuk.

Voor dit vrolijke lenteboeket heeft Saskia een speciale vaas uitgekozen met een mooie golvende bovenkant. Uiteraard zijn andere vazen ook prima geschikt, maar een bijzondere vaas kan het boeket net dat beetje extra geven. Ze begint met de Viburnum takken. Deze schikt ze op ongeveer gelijke hoogte, zodat ze net in de uitsparingen van de vaas vallen. In dit boeket dient de Viburnum ook weer als rustige basis. Aangezien de andere kleuren nogal aanwezig zijn, is het belangrijk om een soort basiskleur toe te voegen.  Saskia gaat vervolgens verder met de roze elementen van het boeket; de Ranonkels en Bouvardia’ s. Ze schikt deze ook op de zelfde lengte als de Viburnum, zodat ze samen een geheel vormen. Deze bloemen steekt ze beide kris kras door de vaas. Je ziet al een echt ‘bed’ van bloemen ontstaan, wat een erg leuk geheel vormt dankzij de vorm van deze vaas.

Vervolgens is de Astilbe aan de beurt. Saskia schikt deze net iets langer, zodat ze een beetje boven de andere bloemen uitsteken. ‘Zorg ervoor dat de Astilbe niet te aanwezig is in de vaas’, vertelt Saskia. ‘Ze zorgen voor een leuk accent, maar door hun vorm wordt het al snel te veel. Met een steel of 6 per vaas zit je vaak al prima.’ Als Saskia tevreden is over de verdeling in de vaas zijn als laatsten de Hyacinten aan de beurt. Aangezien deze vrij kort zijn, heeft ze een trucje bedacht om ze toch op dezelfde hoogte als de andere bloemen te laten komen. Ze heeft ze namelijk met een ijzerdraadje aan een houten stokje vastgebonden. ‘Hyacinten zijn natuurlijk vrij kort, dus dan moet je slim zijn. Een andere optie is om op de bodem van de vaas wat doorzichtig plastic neer te leggen als een soort opvulling, zodat de bloemen minder diep in de vaas hoeven te staan. Maar ik vind een stokje zelf ook prima werken’, vertelt Saskia. Het is belangrijk om de voedingsbodem aan de Hyacinten te laten zitten en alleen een heel klein stukje af te snijden. Je zult zien dat de bloemen hierdoor een veel langer vaasleven hebben. Als ook de Hyacinten op stokjes in de vaas staan, kijkt Saskia nog even keurend naar haar creatie. ‘Grappig’, zegt ze. ‘Het is weer heel anders geworden dan ik in mijn hoofd had, maar dat maakt het juist zo leuk. Ik ben er erg blij mee.’ En daar kan ik het alleen maar mee eens zijn, ze heeft er weer een kunstwerk van gemaakt.

Ook aan de slag met deze prachtige lentebloemen? Kijk dan in onze webshop en bestel ze vandaag nog.